Tekmovanje

Gospodarska zbornica Slovenije in Register.si nagrajujeta najboljše spletne projekte podjetij, ustanov, uradov in posameznikov, ki domujejo in si dovolijo odpreti vrata v digitalen svet na domeni .si.

Cilj nagrade je spodbujanje odličnosti uporabe spleta kot komunikacijsko- poslovno orodje in dvig kakovosti ter inovativnosti spletnih rešitev. Splet je veliko več kot le okno v svet in nujno zlo. Je ogledalo, ki odseva obraze posameznikov in podjetij, ki stojijo za stenami vstopnih strani.

Prijavitelj na tekmovanje lahko prijavi svoje digitalne projekte, ki so bili izdelani ali prenovljeni na spletnih straneh pod domeno .si, med 1.januarjem 2018 in 28.februarjem 2019.
Kategorije


Menite, da je vaš projekt zanimiv, da ste z inovativnimi rešitvami in učinkovito komunikacijo dosegli svojo ciljno skupino? Imate v rokah ustvarjalen projekt, ki je znal izrabiti vse priložnosti, ki mu jih ponuja digitalno okolje? Ponujate inovativne rešitve ali visoko tehnološko uporabo digitalnih orodij? Ali vaša ideja predstavlja dodano vrednost na slovenskem spletišču in jo želite predstaviti kot primer dobre prakse? Potem projekt lahko uvrstite v naslednje tekmovalne kategorije:

Družbena odgovornost

.Si z delovanjem v svojem okolju družbeno odgovoren? Ali ste v svojem projektu prostovoljno postavili v ospredje skrb do sočloveka, pošten odnos do svojih uporabnikov in kupcev, trajnostno gospodarjenje z okoljem in spoštujete predpise v javno dobro? Ste želeli s svojim projektom pustiti nesebičen pečat v družbi? V tej kategoriji nagrajujemo tiste projekte, ki so si dovolili stopiti korak naprej, dvigniti glas in pomagati družbi na področju sociale, izobraževanja, zdravstva, kulture, družine, športa, varovanja narave in ne nazadnje tudi gospodarstva.

Znanost in izobraževanje

.Si slovenska izobraževalna ustanova? Ali si nekdo, ki rad raziskuje, preizkuša hipoteze, s pomočjo podatkov pa vpliva na dognanja na znanstveno-raziskovalnem področju? Se z omejenimi sredstvi in kadri trudiš za kar najboljšo spletno prisotnost, kjer želiš svoja znanja deliti s širšo javnostjo? Potem je ta kategorija zate! Z njo bi radi pokazali, da omejitve niso težava in da tudi slovenske znanstvene ter izobraževalne ustanove soustvarjajo in predstavljajo pomemben del slovenskega svetovnega spleta.

Spletna trgovina

.Si naj spletni trgovec? Na tvoji spletni strani najdemo zanimivo ponudbo, skozi nakupovanje nas popelje prijetna uporabniška izkušnja, nakupovanje za uporabnika pa je varno? Predstavlja vaša spletna trgovina primer dobre prakse? Ponujate zanimive, izvirne produkte ali uporabne, tehnološke storitve? V to kategorijo se lahko prijavijo spletni trgovci, ki jim je mar za sodobne potrošnike in sledijo digitalni ekonomiji.

Turizem in prosti čas

.Si ljubitelj potepanja ali imaš v prostem času poseben hobi? Tvoj projekt, ideje in način komuniciranja postavljajo v ospredje turistične lepote? Ali predstavljaš ideje, produkte, storitve na področju turizma in prostega časa na aktiven, dinamičen, predvsem pa ustvarjalen način? V tej kategoriji izbiramo tisti projekt, ki bo znal turista, popotnika, urbanega pohajača ali hišnega lenivca osupniti in prepričati, da se poda v akcijo po neznani poti ali da preprosto odkrije svoj talent.

Produkt ali storitev

.Si usmerjen v prodajo in nagovarjaš končne kupce preko različnih spletnih platform, družbenih omrežij, spletnih dogodkov? Znaš svoj produkt ali storitev izvirno predstaviti ciljnemu občinstvu v digitalnih medijskih kampanjah ali pa uporabljaš digitalni marketing? Si ustvaril stran, polno grafičnih posebnosti, videov »how to«, zagotavljaš edinstveno izkušnjo virtualne resničnosti ali umetne inteligence? V tej kategoriji izbiramo spletne strani, ki očarajo ciljno občinstvo s svojimi produkti ali storitvami na drugačno-privlačen način.

Blogger, vlogger in podcast

.Si spreten s kamero, fotoaparatom, mobilnim telefonom ali spletnimi aplikacijami in grafičnimi programi? Predstavljaš svojo vsebino na interaktiven način? Sledi tvoj slog komunikacije z uporabniki trendom digitalnega razvoja? Ta kategorija je namenjena vsem spletnim projektom, ki predstavljajo tako osebe kot podjetja, ki s svojimi blogi, vlogi in podcasti popestrijo še tako suhoparno tematiko in znajo komunicirati na sodoben, tehnološko dovršen način.

Otroci

.Si ustvarjalec poučnih vsebin za male navihance in njihove starše? Na svoji spletni strani predstavljaš animirane risanke, poučne zgodbe in video vsebine, pomagaš razgibati male možgančke s pomočjo igric? Pomagaš prebroditi prve korake novopečenim staršem ali z nasveti omogočaš staršem lahkotnejše vijuganje med službo in družinskim življenjem? Ta kategorija je namenjena tistim, ki si želite, da iz majhnih nagajivcev zrastejo veliki junaki, in tistim, ki pomagate staršem z idejami in praktičnimi izkušnjami vzgajati nove generacije.

Podjetje ali startup

.Si zaplul v poslovni svet? Je tvoje spletišče mesto potencialnih trendov v digitalni prodaji? Si zaupanja vredno tradicionalno podjetje ali šele zelen »freshstarter« in si želiš, da te javnost prepozna? Ta kategorija nagrajuje vsa spletišča, katerih primarni cilj je digitalna ekonomija, predstavitev podjetij in drugih poslovnih oseb oziroma splošni poslovni odnosi s ciljnimi javnostmi.

NVO in javne organizacije

.Si del slovenske javne uprave ali sodeluješ v nevladni organizaciji? Si ustvaril projekt, ki je v javnem interesu, z njim pa podal pomembno sporočilo civilni družbi? Meniš, da si s svojim projektom zagovarjal idejo, ki prinaša današnji družbi dodano vrednost? Ste domiselno ali strateško izkoristili splet medijev? V tej kategoriji bi radi nagradili tisti projekt, ki zna predstaviti perečo/tekočo tematiko javnosti na drugačen način, z njo izobražuje, opozarja, spodbuja k dialogu.

POSEBNE NAGRADE ŽIRIJE

NETKO izvajalec 2019

NETKO digitalni projekt 2019,
ki je prinesel največji doprinos/napredek
med spletnimi projekti

Časovni okvir

30.1.19
Objava razpisnih pogojev
1.2.19
ob 00.00
Odprtje prijav
5.3.19
ob 24.00
Zadnji datum prijave
15.3.19
do 16:00
Razglasitev finalistov
4.4.19
Podelitev nagrad Netko 2019

Cena prijavnine


120 EUR + DDV za vsako prvo prijavo projekta. Za vsako naslednjo prijavo znaša prijavnina 60 EUR + DDV.

Za fizične osebe 80 EUR za vsako prvo prijavo projekta. Za vsako naslednjo prijavo znaša prijavnina 40 EUR.

Za projekte, ki bodo prijavljeni v kategoriji Znanost in izobraževanje, bo prijava brezplačna.

Odjava projektov je možna do 30 dni pred razglasom finalistov (najkasneje do 15. 2. 2019), vendar prijavitelj ni upravičen do vračila vplačane prijavnine.

Prijava je veljavna zgolj ob plačilu prijavnine, do roka, določenega na računu, oziroma do razglasitve finalistov, to je 14. marca 2019 do polnoči. V nasprotnem primeru si organizator pridržuje pravico, da prijavljeno delo umakne s tekmovanja.
Celotno besedilo razpisa


Več o metodologiji ocenjevanja, pogojih in pravilih prijave projektov preberite tukaj:

Želite prijaviti
svoj projekt?