Žiranti

Letos bodo projekte ocenjevali žirantje iz različnih področij. Njihovo strokovno oko bo pregledovalo projektno vsebino, grafično oblikovanje, uporabniško izkušnjo in tehnične specifikacije in med prijavljenimi projekti iskalo detajle, posebnosti in uporabnost.

Strokovni. Odločni. Zabavni. Spoznaj jih.

Uporabniška izkušnja in grafična izvedba

Gregor Firbas
direktor digitalnega področja, Futura DDB

Sebe označuje kot »digital native« z 10 let izkušenj v marketingu, 5 od teh kot marketing manager v regiji CEE, z izobrazbo na področju trženjskih analiz. V Futuri je zadolžen za snovanje digitalnih strategij in obsežnejših digitalnih ekosistemov ter povezovanja znamk s kupci skozi različne tehnologije digitalne pokrajine. Skrbi za odzivnost na trende v iskanju učinkovitih stičnih točk in povezovanja teh v integrirano celoto.

Gregor Firbas
direktor digitalnega področja, Futura DDB
Gregor Firbas
Jernej Stritar
kreativni direktor in partner, Pikto d. o. o.
Jernej Stritar
Jernej Stritar
kreativni direktor in partner, Pikto d. o. o.

Načrtuje celostne podobe in svetuje podjetjem pri razvoju blagovnih znamk. Pri svojem delu ga zanima predvsem uporabniška izkušnja. Svojo profesionalno pot je začel kot samostojni oblikovalec, nato pa nadaljeval kot soustanovitelj in kreativni vodja oblikovalskega studia IlovarStritar (2008–2016). Od leta 2018 v isti vlogi deluje v studiu za komuniciranje Pikto. Za načrtovanje celostnih podob je prejel številne nagrade doma in v tujini (Art Directors Club New York, Red Dot, European Design Award ...). Iz dneva v dan ni mlajši, zato se trudi narediti vsaj deset tisoč korakov na dan. Na družbeno problematiko se odzove s tviti, včasih tudi z ilustracijo. 

Matjaž Tomažič
studio Kontrastika

Je oblikovalec in strokovnjak za uporabniško izkušnjo. V svoji skoraj 20-letni karieri je sodeloval pri razvoju najbolj kompleksnih spletnih strani, aplikacij in spletnih servisov za naročnike tako v Sloveniji kot v tujini. Poleg dela v svojem studiu Kontrastika je tudi predavatelj za interaktivno in informacijsko oblikovanje na Fakulteti za dizajn in na Naravoslovnotehniški fakulteti. Pred ustanovitvijo lastnega oblikovalskega studia je izkušnje nabiral v agencijah Innovatif in Studio Marketing. Diplomiral je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. 

Matjaž Tomažič
studio Kontrastika
Matjaž Tomažič
Nika Logar
digital producer, Gigodesign
Nika Logar
Nika Logar
digital producer, Gigodesign

Čeprav jo intimno bolj kot red premakneta presenetljiva izvirnost narave in nepredvidljivi kaos človeškosti, jo v smislu delovnih izzivov pritegne ravno nasprotno: organizacija dogodkov, odnosov, vsebin, besed. Začelo se je z organiziranjem festivalov, nadaljevalo s pisanjem za najrazličnejše namene, s potopom v design management ... Usodna in (vsaj zaenkrat) zadnja velika ljubezen pa je postal »digital«. Spletna mesta, video vsebine, uporabniški vmesniki, sestavljanje in koordinacija ekipe strokovnjakov, zanesenjakov in »geekov« ter načrtovanje procesov in rešitev, ki bodo iz vrtinca idej in informacij ustvarile razumljiv, intuitiven in uporabniku prijazen produkt, so tisto, kar ji vedno znova požene možgane v višjo prestavo.

Sebastian Žetko
oblikovalec, Studio Žetko

Je oblikovalec in soustanovitelj Studia Žetko, kjer se osredotočajo na strateška vprašanja, ki jih lahko rešijo s pomočjo oblikovalskega mišljenja, prototipiranja in testiranja. Osredotočajo se predvsem na področje uporabniške izkušnje, produktnega oblikovanja in strateškega oblikovanja blagovnih znamk.
Trenutno mu največji izziv predstavlja vodenje oblikovalskih procesov in razvojne skupine za uporabniški vmesnik pri razvoju nove profesionalne aplikacije za češko-slovenskega investitorja.
Med drugim posvečajo veliko pozornosti agilnim pristopom v oblikovanju, kot je npr. Design Sprint, znotraj studia. Cilj njihovega delovanja je predvsem ustvarjanje realne vrednosti za končnega uporabnika in pozitivne diferenciacije na trgu, z uporabo empiričnih pristopov v oblikovanju. Rad eksperimentira v poslu, predvsem z uporabo različnih prijemov oblikovalskega mišljenja, pri reševanju strateških vprašanj svojih partnerjev. Zelo rad tudi kuha, še posebej mediteransko hrano, začinjeno z veliko ljubezni.

Sebastian Žetko
oblikovalec, Studio Žetko
Sebastian Žetko
Tomaž Hočevar
Parsek d.o.o.
Tomaž Hočevar
Tomaž Hočevar
Parsek d.o.o.

Po končanem študiju trženja in managementu v tujini je zaključil študij z diplomo iz poslovne informatike v Ljubljani. Kot velik oboževalec novih tehnologij je dobil priložnost, da se pridruži Parseku kot projektni vodja in nabral izkušnje na področju procesov in vodenja ekip.
Kmalu zatem je imel priložnost, da se osredotoči na stvari, do katerih je imel največjo strast, in to je, da so uporabniki zadovoljni in srečni.
Kot ljubitelj principov Design Thinking dela kot vodja oddelka za uporabniško izkušnjo, s poudarkom na oblikovanju uporabniških vmesnikov, ki so usmerjeni k uporabnikom. Na mizo prinaša več kot 13-letne izkušnje na področju digitalizacije tako lokalnih kot mednarodnih podjetij, zadnjih 5 let pa je njegov največji cilj izboljšati uporabniško izkušnjo v zdravstvu. 

Tehnična dovršenost

Aleš Čadež
Co-Founder & CEO, Kaldi IT

Je solastnik in direktor podjetja Kaldi IT. Poseduje poglobljeno znanje in razumevanje na področju programiranja, skalabilnosti in arhitekture sistemov IT. Zadnja leta s svojim podjetjem pomaga zagonskim podjetjem na trg pri preboju tehnično zahtevnih produktov. Najbolj ga navdušujejo produkti z dobro in preprosto uporabniško izkušnjo, saj se zaveda, kako zahtevno je stvari narediti preproste. Mladost je preživel kot sprinter na atletskem stadionu, zadnja leta pa je med sproščanjem ob teku doživel preobrazbo in upa, da leto konča s pretečenim maratonom.

Aleš Čadež
Co-Founder & CEO, Kaldi IT
Aleš Čadež
Matic Raztresen
Specto informacijske tehnologije d.o.o.
Matic Raztresen
Matic Raztresen
Specto informacijske tehnologije d.o.o.

Že več kot 18 let aktivno sodeluje pri reševanju spletnih izzivov. Zanesenjaški digitalni intuziast je vrsto let aktivno sodeloval tudi kot spletni razvijalec, vodja razvojne ekipe, zadnjih 11 let pa uspešno vodi razvojno podjetje Specto informacijske tehnologije, d. o. o., ki je prejelo vrsto nagrad na področju spletnih inovacij. Skozi leta svojega dela je sodeloval pri razvoju več kot 300 spletnih projektov z več kot 250 podjetji doma in v tujini, v zadnjih letih pa se aktivno spogleduje tudi s področjem digital signage in razvojem digitalnih kiosk rešitev.

Miha Fabjan
direktor in so-lastnik podjetja SmartNinja, šola programiranja

Od ustanovitve 2015 pa do danes je kot direktor podjetja SmartNinja z ekipo razširil podjetje na 11 trgov po Evropi. Ljudi izobražujejo o veščinah IT-ja in pomembnosti sprememb, ki jih digitalizacija prinaša. SmartNinja deluje kot remote ekipa, kar pomeni, da nimajo lastne pisarne. Tako je v zadnjih 3 letih potoval in delal v 10 različnih državah (od Lizbone, Berlina, Dunaja do Kuala Lumpurja). Rad potuje in se navdušuje nad digitalno nomad kulturo.

Miha Fabjan
direktor in so-lastnik podjetja SmartNinja, šola programiranja
Miha Fabjan
Robi Pritržnik
CTO, BTC Phoenix d.o.o.
Robi Pritržnik
Robi Pritržnik
CTO, BTC Phoenix d.o.o.

Je diplomirani inženir računalništva in informacijskih tehnologij, nekdanji profesor in predavatelj na srednji in višji strokovni šoli ŠC Velenje, kjer je poučeval in predaval tematike s predmetnega področja računalništva. Kot predavatelj je gostil na številnih dogodkih, med drugim tudi na prvem DevFest Slovenia 2018. Med številnimi aktivnostmi je Robi tudi soustanovitelj GDG Ljubljana, katerega vizija je združevanje IT in tech navdušencev v slovenskem prostoru.
V svoji karieri je sodeloval s številnimi podjetji s področij IT in naprednih tehnologij, trenutno pa je kot vodja tehnološkega razvoja (CTO) zaposlen v startup podjetju družbe BTC – v podjetju BTC Phoenix, d. o. o., kjer je odgovoren za razvoj spletnih vsebin in digitalnih medijev, glavni poudarek pa namenja razvoju kompleksnih eCommerce rešitev in integraciji novih tehnologij.
Njegova strast je raziskovanje in razvijanje načinov integracije s pomočjo razvoja kompleksnih produktov. Največji izziv mu predstavljajo projekti, kjer povezuje obstoječe znanje z odkrivanjem novih tehnologij in posledično pridobiva nova znanja.
Njegov moto: There is a code for every situation, if you do not know it, create it :-)

Tim Šabanov
spletni inženir, D.Labs

Je samouk z več kot 10 leti izkušenj na področju razvoja in IT-ja.
V preteklih letih je imel priložnost sodelovati s številnimi slovenskimi agencijami in tujimi startupi, trenutno pa znotraj izkušene ekipe D.Labs raziskuje nove tehnologije Blockchain in implementacijo njihove »real world« uporabe.

Tim Šabanov
spletni inženir, D.Labs
Tim Šabanov
Željko Khermayer
direktor, 4WEB d.o.o.
Željko Khermayer
Željko Khermayer
direktor, 4WEB d.o.o.

Je podjetnik in inovator. Na svoji skoraj 20-letni poslovni poti je ustanovil dobro znano digitalno agencijo 4WEB, portal Stop neplačniki, ki ima mesečno več kot 350.000 obiskovalcev, in podjetje Feelif z istoimensko inovacijo Feelif, napravo za slepe in slabovidne, ki jo je lani novembra World Summit Award razglasil za najboljšo inovacijo na svetu v kategoriji Inkluzija & Opolnomočenje, evropska komisija za Najboljšo socialno inovacijo v Evropi, Unesco pa jo je uvrstil na seznam 150 najboljših inovacij na svetu.
Feelif je sinteza njihovega programerskega in trženjskega znanja, s katerim odpirajo nove trge in s tem nove možnosti za slepe in slabovidne po vsem svetu, ki lahko zdaj z njihovo inovativno tehnologijo čutijo slike in fotografije, se učijo in igrajo igre na zaslonu na dotik. Želi si, da bi čutenje fotografij povzdignili še na višjo raven in da bi tipno izkušnjo povezali z zvokom še na bolj kompleksen način, kot ga uporabljajo zdaj. V veliko potrditev, da delajo zares nekaj zelo dobrega, pa je bilo zanimanje Googla za njihov izdelek ter prejet naziv Socialni inovator. 

Vsebinska zasnova

Tamara Žnidar
Zabec.net

S skoraj desetletjem aktivnega delovanja na spletnem področju je strokovnjakinja za uporabniško izkušnjo ter spletno varnost odraščajoče mladine.
Njen študij ter delo iz pedagogike je ključen izvor znanja v njenem delu za varno uporabo spleta. V osmih letih dela pri podjetju Zabec.net je ta zrastel v enega največjih ponudnikov gostovanja ter drugih inovativnih rešitev za spletno prisotnost in aktivnosti. Tamarina vloga in odgovornost zdaj temeljita na javnem komuniciranju, marketingu ter v zadnjih letih predvsem na spletni varnosti, kar je velik del pri izobraževanju podjetja in posameznikov o morebitnih pasteh in nevarnostih, ki uporabnike čakajo na spletu.
Zadnje leto se aktivno obrača v smer vsebine spletnih strani, predvsem, ali ta na interaktiven in razumljiv način poda spletnemu uporabniku potrebne informacije, ga ne zavaja ter odraža dejansko stanje storitve ali produkta. Sama še vedno rada pomaga in sodeluje pri spletni podpori, saj meni, da le tako lahko resnično, iz prve roke, izveš, kaj naročnik potrebuje, s kakšnimi težavami se spopada, s tem lažje razviješ in oblikuješ storitvene rešitve, prijazne uporabniku.

Tamara Žnidar
Zabec.net
Tamara Žnidar
Roni Kordiš
digitalni svetovalec, Had s.p.
Roni Kordiš
Roni Kordiš
digitalni svetovalec, Had s.p.

Je ljubitelj vsega digitalnega. Zadnjih 14 let ustvarja blog Had. Vpreteklosti je soustvaril dva startupa (Oust.me in Beerhunt). Bil je prejemnik nagrade Netko v kategoriji startupov. Kot soustvarjalec je deloval v ustvarjalni agenciji VBG in Deluxe; s prvo agencijo je prejel nagrado Grand Prix na SOFu. Bil je zaposlen v digitalnih agencijah Sonce.net in Enki. Zadnja leta se navdušuje nad hladnimi vodami in dobro hrano.

Maja Visinski Andrejc
direktorica projektov, Kivi Com d.o.o.

Kulturologinja in pesnica. Zasvojena s kavo in vetrom. Ne mara slabe vsebine, prežvečenih zgodb, sploh v kombinaciji s slabim UX-om. Prepleta družboslovje in tehnokulturo – vsebina mora biti preplet razumevanja potreb uporabnikov in naročnikov. Z vsebinami na spletu se ukvarja že več kot 15 let kot svetovalka za spletno prisotnost, pripravo vsebin in strategij spletnega komuniciranja. Na tem področju je sodelovala s številnimi velikimi in majhnimi podjetji, v katerih tudi izvaja delavnice pisanja za splet in načrtovanja spletne prisotnosti.

Maja Visinski Andrejc
direktorica projektov, Kivi Com d.o.o.
Maja Visinski Andrejc
Jure Tepina
odgovorni urednik 24ur.com, Pro Plus d.o.o.
Jure Tepina
Jure Tepina
odgovorni urednik 24ur.com, Pro Plus d.o.o.

Je novinar s 23-letnimi poročevalskimi izkušnjami. Delal je tako v nacionalnih kot v zasebnih medijih, lani pa je kot odgovorni urednik najbolj branega spletnega portala v Sloveniji po prenovi ekipo 24ur.com vodil do več dnevnih in mesečnih rekordov obiskanosti. Še vedno tako za splet kot televizijo poroča s kriznih območij in išče vedno nove načine za interaktivno pripovedovanje zgodb. 

Gašper Meden
novinar, Marketing Magazin

Od februarja 2016 je del ekipe podjetja Medijski partner, izdajatelja revije Marketing magazin. Poleg prispevkov za spletno in tiskano izdajo skrbi za MM-ovo prisotnost na družbenih omrežjih. Sodeluje tudi pri dogodkih in projektih, kot so Diggit, SEMPL in Londonska šola za odnose z javnostmi. Navdušuje se nad tehnologijo, mediji in vsem, kar je vmes. Dobro in slabo voljo ter radovednost lajša s potovanji, festivali, športi, dobrim pivom in metal glasbo.

Gašper Meden
novinar, Marketing Magazin
Gašper Meden
Dušan Boldin
agencija Av Studio
Dušan Boldin
Dušan Boldin
agencija Av Studio

Obvlada digitalno sfero v najširšem pomenu besede. Kot strateg v agenciji AV studio strankam zagotavlja celovit pregled na njihove digitalne in poslovne priložnosti ter od začetnega razmišljanja do izvedbe zagotavlja vrhunsko kakovost skozi vse faze projekta. Zato je tudi prejel WEBSI nagrado Naj digitalec 2017. Je član žirije Diggit, iAB predavatelj in aktiven v razvoju slovenskega marketinškega prostora.

Nagrade Netko so široko prepoznane saj se podeljujejo že 15 let.

Osvojite priznanje z najdaljšo tradicijo v Sloveniji za svoj spletni projekt!